Geen producten in de winkelwagen.

Wat is eczeem?

Eczeem, ook bekend als atopische dermatitis, is een veelvoorkomende ontstekingsaandoening van de huid die mensen van alle leeftijden treft. De belangrijkste symptomen zijn droge, jeukende plekken op de huid, roodheid, zwelling en barsten/scheurtjes. In sommige gevallen kan het ook leiden tot uitslag, schilferige plekken, blaren en huidinfecties.

Wat is de oorzaak van eczeem?

Eczema, of atopische dermatitis, wordt beïnvloed door genetische, immunologische en omgevingsfactoren. Verstoringen in de huidbarrière, tekorten aan ceramiden, verstoorde lipidensamenstelling en onevenwichtigheden in de huidmicrobiota kunnen leiden tot eczeem. Daarnaast spelen vochtigheidsniveaus, irriterende stoffen en allergenen een rol bij het verstoren van de huidstabiliteit en het veroorzaken van eczeem.

Verschillende soorten eczeem

Eczeem is een huidaandoening die zich uit in droge, jeukende en ontstoken plekken op de huid. Maar wist je dat er verschillende soorten eczeem zijn? Elk type eczeem heeft unieke symptomen en triggers, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze droogheid, jeuk en ontsteking veroorzaken. Het is belangrijk om te begrijpen welk type eczeem je hebt, zodat je de beste behandeling kunt kiezen.

Atopisch eczeem

Dit is de meest voorkomende vorm van eczeem. Het wordt gekenmerkt door droge, jeukende, rode huid en kan overal op het lichaam voorkomen. Atopisch eczeem treft vaak kinderen, maar kan op elke leeftijd ontstaan.

Contacteczeem

Dit type eczeem ontstaat na direct contact met irriterende stoffen of allergenen, zoals bepaalde metalen, zeep of parfum. De huid wordt rood, jeukt en kan blaren vormen.

Seborroïsch eczeem

Dit type eczeem treft vooral gebieden met veel talgklieren, zoals de hoofdhuid en het gezicht. Het veroorzaakt schilferige, gele vlekken en kan gepaard gaan met roodheid.

Dyshidrotisch eczeem

Dyshidrotisch eczeem veroorzaakt kleine, jeukende blaren op de handen en voeten. Het kan worden getriggerd door allergenen, stress of vochtige omstandigheden.

Nummulair eczeem

Dit type eczeem wordt gekenmerkt door ronde, muntvormige plekken van ontstoken huid. Het kan overal op het lichaam voorkomen.

Hoe werken de DermoCosmetics Relief producten?

Protect

Protect

Prebiotica spelen een belangrijke rol bij het herstellen en onderhouden van de gezondheid van de huid, vooral bij huidaandoeningen zoals eczeem. Ze voeden de gunstige bacteriën op onze huid, die op hun beurt helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het versterken van de huidbarrière.

Bij mensen met eczeem wordt vaak een disbalans in het huidmicrobioom waargenomen, met een oververtegenwoordiging van de bacterie Staphylococcus aureus. Deze bacterie kan ontstekingen en symptomen van eczeem verergeren. Prebiotica kunnen deze disbalans helpen corrigeren door de groei van gunstige bacteriën te stimuleren die de groei van S. aureus kunnen remmen.


Restore

Restore

Ceramiden zijn essentiële lipiden die van nature in onze huid voorkomen en een cruciale rol spelen in het ondersteunen van de huidbarrière, vergelijkbaar met hoe cement bakstenen bij elkaar houdt. Ze vormen een beschermende laag die vochtverlies voorkomt en de huid gehydrateerd houdt.

Bij mensen met eczeem kan de productie van ceramiden echter verminderd zijn, wat leidt tot een verzwakte huidbarrière en een verhoogde gevoeligheid voor ontstekingen en irritatie. Dit is waar huidverzorgingsproducten die ceramiden bevatten, van pas komen. Ze kunnen helpen de huidbarrière te herstellen en te versterken, waardoor vocht beter wordt vastgehouden en de huid minder vatbaar is voor irriterende stoffen. Dit kan op zijn beurt de symptomen van eczeem verminderen en bijdragen aan een gezondere huid.

Hydrate

Hydrate

Hydratatie is cruciaal voor de gezondheid van de huid, en nog meer voor mensen die lijden aan eczeem. Een goed gehydrateerde huid helpt om een sterke barrière te vormen tegen irriterende stoffen en allergenen, die vaak eczeem verergeren.

TEWL, of Transepidermal Water Loss, verwijst naar het ongecontroleerde verlies van water door de epidermis, of de buitenste laag van de huid. Het is vooral hoog bij mensen met eczeem, wat leidt tot een droge, jeukende en ontstoken huid.

Onze aanbevelingen voor de zeer droge huid met neiging tot eczeem

Veelgestelde vragen

Eczeem is een huidaandoening die ervoor zorgt dat de huid rood, droog, schilferig en jeukend wordt. Het komt het meest voor bij kinderen, maar kan op elke leeftijd voorkomen.

Onze producten bevatten ingrediënten zoals prebiotica, ceramiden en hydraterende middelen die helpen de huidbarrière te versterken en vocht in de huid vast te houden, wat kan helpen om de symptomen van eczeem te verminderen.

Ja, onze producten zijn specifiek ontworpen en getest voor gebruik op een gevoelige huid en zijn vrij van irriterende grondstoffen die eczeem kunnen verergeren.

Ja, onze producten kunnen veilig worden gebruikt in combinatie met andere huidverzorgingsproducten. Echter, als je andere producten gebruikt die irriterende stoffen bevatten, kunnen deze de effectiviteit van onze producten verminderen. Gebruik voor optimale resultaten uitsluitend de producten uit de Nouvital Cosmetics DermoCosmetics lijn.

Hoewel sommige mensen directe verlichting kunnen ervaren, kan het enkele weken duren voordat je een significante verbetering in je eczeem symptomen ziet. Het is belangrijk om consequent te zijn met je huidverzorgingsroutine.