Geen producten in de winkelwagen.

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die ontstaat wanneer haarfollikels verstopt raken met olie en dode huidcellen. Het resulteert in verschillende soorten puistjes, waaronder mee-eters, witte koppen en soms cysten. Acne komt meestal voor op het gezicht, maar kan ook voorkomen op de borst, rug en schouders. Hoewel het vooral voorkomt in de adolescentie, kan acne mensen van alle leeftijden treffen.

Oorzaken van acne

Acne is een huidaandoening die ontstaat wanneer haarfollikels verstopt raken met overtollige olie en dode huidcellen, wat kan leiden tot gesloten comedonen, open comedonen of ernstigere vormen zoals pustels, papels en cysten. Overproductie van sebum, hormonale veranderingen, stress en voeding kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van acne.

De bacterie Cutibacterium acnes (voorheen bekend als P. acnes) speelt ook een cruciale rol in de vorming van acne. Deze bacterie koloniseert de haarfollikels en breekt talg af, wat een ontstekingsreactie kan veroorzaken. Het immuunsysteem reageert door witte bloedcellen naar het ontstoken gebied te sturen, wat kan leiden tot het barsten van de haarfollikelwand en het vrijkomen van talg, C. acnes en keratine in de diepere huidlaag. Dit resulteert in ontstekingscellen binnen de dermis en symptomen van acne zoals rode bultjes, puisten en nodulaire zwellingen.

Verschillende soorten onzuiverheden

Onzuiverheden in de huid, of het nu gaat om acne, mee-eters, vlekken of littekens, kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze kunnen het gevolg zijn van een overproductie van olie, het niet goed reinigen van de huid, hormonale schommelingen, stress, voeding, en meer.

Open comedonen

Dit zijn kleine, donkere vlekjes op de huid, veroorzaakt door verstopte haarzakjes. De donkere kleur ontstaat niet door vuil, maar door oxidatie van talg bij blootstelling aan lucht.

Gesloten comedonen

Dit zijn kleine, harde, witte bultjes die onder de huid zitten. Ze worden veroorzaakt door opgehoopt talg en dode huidcellen in de poriën.

Papels

Dit zijn kleine, harde, ontstoken rode bultjes die pijnlijk kunnen zijn.

Pustels

Dit zijn rode, ontstoken puistjes met wit of geel pus aan de top.

Nodulaire acne

Dit type acne bestaat uit grote, harde, pijnlijke, onderhuidse knobbels.

Cystische acne

Dit is de ernstigste vorm van acne, gekenmerkt door grote, ontstoken cysten en knobbels die diep in de huid liggen. Het kan littekens veroorzaken.

Hoe werken de DermoCosmetics Clarifying producten?

Protect

Protect

Prebiotica kunnen helpen bij het beheersen van deze bacterie en bij het verbeteren van de gezondheid van de acne-huid. Prebiotica zijn stoffen die de groei van nuttige bacteriën in de huidmicrobiota bevorderen, wat kan leiden tot een betere balans en gezondheid van de huid. Ze kunnen de groei van schadelijke bacteriën zoals C. Acnes onderdrukken door een omgeving te creëren die gunstig is voor nuttige bacteriën. Bovendien kunnen prebiotica ontstekingen verminderen, die vaak verband houden met acne. Door de balans van de huidmicrobiota te herstellen en ontstekingen te verminderen, kunnen prebiotica helpen de symptomen van acne te verminderen en de algehele huidgezondheid te verbeteren.

Regulate

Regulate

De regulatie van de talgproductie is cruciaal voor de behandeling en beheersing van acne. Overmatige talgproductie kan leiden tot verstopte poriën, wat een ideale omgeving creëert voor de groei van de C. Acnes bacterie, een belangrijke factor in de ontwikkeling van acne.

In DermoCosmetics Clarifying producten wordt deze kwestie aangepakt door het gebruik van meerdere actieve werkstoffen. Deze ingrediënten werken samen om de talgproductie te reguleren en te balanceren, waardoor de kans op acne vermindert. Ze helpen bij het harmoniseren van de activiteit van de talgklieren, verminderen overmatige talgproductie en voorkomen dat de huid te vet wordt.

Exfoliate

Exfoliate

Salicylzuur is een belangrijk ingrediënt in de strijd tegen acne. Het is een beta-hydroxyzuur dat diep in de poriën doordringt om overtollige olie en dode huidcellen te verwijderen, waardoor verstoppingen worden verminderd en acne-uitbraken worden voorkomen. Bovendien heeft salicylzuur ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van roodheid en zwelling geassocieerd met puistjes. Exfoliatie - het proces van het verwijderen van dode huidcellen - is cruciaal voor de behandeling van acne. Door regelmatig te exfoliëren, kan de huid gezond blijven en kunnen nieuwe acne-uitbraken worden voorkomen. Het is echter belangrijk om op een veilige manier te exfoliëren, om irritatie en mogelijke beschadiging van de huid te voorkomen.

Onze aanbevelingen voor de onzuivere huid met tekenen van acne

Veelgestelde vragen

Acne is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontstekingen en verstopte poriën. Dit kan leiden tot puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden op de huid.

Acne kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals hormonale schommelingen, genetica, overmatige talgproductie en het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten.

Onze Clarifying producten bevatten actieve werkstoffen, zoals Centella Asiatica en  salicylzuur, om verstopte poriën te voorkomen en de huid te kalmeren. Thuisgebruik van de producten kan helpen om tekenen van acne te verminderen.

Nee, dat is niet nodig. Onze producten zijn ontworpen om thuis te gebruiken als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Wel kan het ondergaan van een professionele behandeling bij één van de Nouvital professionals helpen om eerder resultaat te behalen.

Dit kan variëren per persoon, maar de meeste gebruikers zien binnen 2-4 weken verbetering in hun huidconditie. Het is belangrijk om de producten regelmatig te blijven gebruiken voor het beste resultaat.